Rychlá rota – ANFK Černý uhlí 2:0 (1:0)

ANFK v sestavě: Venca; Julek, Mike, Papy; Dan, Qrul, Šimon; Petr, Rak

Do nedělního rána vstali mnozí z nás se špetkou nostalgie při vzpomínce na dětská léta a rána trávená u animovaných seriálů mistra Disneye, po příchodu na sokolský svatostánek nás ovšem nečekala ani půvabná Gedžitka ani vždy hladový Monty, nýbrž parta chlapů připravená k fotbalovému mači v plném nasazení – inu, Rychlá rota evidentně prošla značnou personální obměnou.

V naší sestavě letos poprvé chyběl Johny, oproti tomu mezi nás po dlouhé době zavítal Julek navrátivší se z expedice za velkou louží. Nechyběl ani Papy, který poctivě celý týden trénoval ve ztížených podmínkách ve vedru a písku. Jeho dobrá forma se projevila hned v samém úvodu, když si nádherně seběhl na Danem házený aut a jeho útok hlavou zastavilo až břevno. Hra se poté vyrovnala, přelévala ze strany na stranu, nepřinášela však ani jednomu z týmů výraznější možnosti k zakončení. Hra ve středu pole ovšem nabídla mnohé střety a s nimi i rostoucí emoce. O velký vzruch se postaral náš brankář Venca, když míč chytil rukama zřejmě několik málo drobných délkových jednotek mimo vápno. Potřebu komentovat situaci cítil především gólman domácích, který ze své klece musel mít zcela jasný přehled o dění na druhém konci pažitu. Jeho poučné a vždy zamyšleníhodné komentáře nás pak provázely i po celý zbytek klání. Sudí ovšem situaci zvládl na výbornou a po domluvě kapitánům se hra emocionálně uklidnila. Černá chvilka pro náš tým nastala již ke konci prvního dějství, když dlouhý aut do vápna propasíroval jeden z útočníků za záda našeho strážce svatyně. Příčiny lze hledat jednak v jistém nedůrazu naší obrany, ale i notné dávce štěstí domácího útočníka; ať tak či tak stav 1:0 po poločase nebyl pro nás právě hřejivým skóre.

Do druhé půle jsme vyběhli s jasným cílem dát vyrovnávací branku a poprat se o výsledek. S našimi záměry byli ovšem soupeři jen pramálo srozuměni, ba dokonce sami nešetřili útočnými aktivitami. Ty sice nebyly zejména v úvodu nikterak nebezpečné, je třeba ale naprosto otevřeně říct, že náš útok si s obranou hostí nevěděl naprosto rady a i když obránci dobře podrželi a rozehráli míč, většina našich akcí končila v uctivé vzdálenosti od brány soupeře. Největší problémy nám dělala dobrá fyzická vybavenost domácích, kteří nám v osobních soubojích jen zřídka povolili zisk míče. Infarktovou situaci nám připravil opět Venca, když mu Dan v nouzi posílal přihrávku. Při startu na míč totiž podklouzl a situaci musel řešit nouzově chycením míče do rukou – tentokrát sice zcela evidentně ve vápně, zato však neméně evidentně v rozporu s pravidlem o malé domů. Rozehraný nepřímý kop domácích sice skončil v brance, leč sudí si nebyl jist, došlo-li k teči a nechal proto jeho exekuci opakovat. Napodruhé už naše obrana nepřipustila žádnou diskuzi a odvrátila útok do bezpečí. Venca si jako připomenutí, že malou domů do ručiček opravdu ne-e, odnesl alespoň poctivý šlapanec právě na ruku od jednoho z domácích forwardů. Ve snaze alespoň o vyrovnání stavu se naše hra otevřela a domácí využívali díry v obraně k nebezpečným akcím, které ale Venca hravě odvracel a bohatě tak odčinil eventuální předchozí zaváhání. Krátký byl až na penaltu nařízenou v samém konci po Rakově ruce ve vápně. Změna ve skóre to ale byla již spíše kosmetická, protože s ohledem na námi předváděnou hru bylo zřejmé, že z tohoto duelu odejdeme z prázdnou a podivuhodná podzimní série je u konce.

Utkání co do držení míče i předváděné hry poměrně vyrovnané, leč želbohu poznamenané naším impotentním útokem. Domácí nás předčili zejména ve tvrdosti i schopnosti vytěžit z poměrně mála šancí dvě branky. Po předchozích relativně klidných zápasech se objevily na obou stranách i emoce a můžeme jen děkovat sudímu Vlastovi Hromadovi, že situaci s přehledem ukočíroval a nepřipustil nějaký s fotbalem zcela nesouvisející tyjátr.

 

Vloženo Středa 15. 9. 2010 v 20.31 a je uloženo v kategorii Letní liga 2010, Zápasy. Můžete sledovat pomocí RSS 2.0. Můžete zanechat vzkaz nebo vložit zpětný odkaz na vaše webové stránky .

 

4 komentáře k “Rychlá rota – ANFK Černý uhlí 2:0 (1:0)”

  1. skoda,sice sem to nevidel ale je videt ze neumime hrat do plnych, tam to chce obcas prejit 1na1 a to v uhli moc videt neni, asi chybela kreativita káká… 😀

    Vložil johny - 15. 9. 2010 v 21.32

  2. Třeba Ti Džony pro lepčí představu pomůže toto http://divadlo_snu.sweb.cz/Fotogalerie/bozi_pohled.jpg . Mluvil jsem se Zipem a když mi říkal, že hraje Majk, bylo mi jasné jak to dopadne 😉 . Nicméně Vám chlapci za Váš výkon děkuji. Rychlá rota je nevyzpytatelný soupeř, se kterým i otřepaní ochotníci dokáží zaváhat. Hlavně si neberte pro další zápas příklad z nás 🙂 .

    Vložil Legenda Divadla Snů - Turda - 16. 9. 2010 v 14.11

  3. Turdo, krásná fotka! Jsi letěl na dovolenou a sednul do blbýho letadla, co?

    Vložil Dan - 18. 9. 2010 v 19.03

  4. Dane, dovolená? Co to je? To je nějaká nemoc? Jinak, myslím, můžete být rádi, že se mi při pohledu na Vaši hru neudělalo blbě 😉

    Vložil Legenda Divadla Snů - Turda - 18. 9. 2010 v 20.55

 

Poslat odpověď

XHTML: Můžete použít tyto tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>