Fireballs – ANFK Černý uhlí – 5 : 2 (0 : 1)

ANFK v sestavě: Rak; Julek, Mike, Papy; Dan, Qrul, Táclav; Byrot, Johny + opice

Fotbalový podzim vrcholí, tabulka houstne a bodů je jako vždy nedostatek. Přesně takové okolnosti nás provázely ve vystoupení proti celku Fireballs, jenž zcela oprávněně poměrně pohodlně vévodí třetiligové tabulce. I přesto jsme do zápasu vkročili s hlavami zdviženými, připraveni nedat svoji kůži zadarmo. Sestava poměrně solidní, svatyni střežil výjimečně Rak, neb Venca se nacházel kdesi za devatero horami či ještě dál. Johny se v rámci sobotní večerní přípravy vyzbrojil tulivým opičím mazlíčkem, který mu ale – jak se později ukázalo – místy poněkud překážel v rychlejším běhu.

Hra začala z naší strany aktivně, napadali jsme soupeřovu rozehru až v hloubi jeho obraného území a nedovolili mu tak založit výraznější akci. Stejně tak naše pokusy končily v uctivé vzdálenosti od soupeřovy klece, často však kvůlivá nedostatku našeho umu než zásluhou obrany hostí. První zajímavý pokus předvedl po rohovém kopu Papy, leč jeho střela pohlavím postrádala razanci potřebnou k vsítění branky. Na druhé straně se zablýsklo několikrát po rychlých kontrech při obou lajnách, ovšem ve vápně i okolí kraloval Rak, jehož zkušené čtení hry a včasné výběhy nás mnohdy zachránily od nejhoršího. Obě strany se snažily o kombinační fotbal a snad můžeme říci, že dorazivší diváci se nenudili. Radost ba nadšení do našich řad vnesl krátce před poločasem Mike, když nejprve na půlce vyhrál souboj o vysoký míč, ten bravurně zkrotil, odmítl dotírajícího obránce a zakončil z pravé strany ke vzdálenější tyči střelou, kterou mohl Michal Kůra jen s údivem sledovat.

V poločasové pauze jsme se pochválili za aktivní presink a nasazení, vynadali si za laxní střídání a mohli vyrazit do druhého dějství plni odhodlání donutit Karla Bínu ke zpravodajové zmínce o překvapení kola.

Tyto plány se ovšem začaly hatit již nedlouho po začátku druhé půle. Qrul zavzpomínal na stará kamarádství z let gymnaziálních a bývalému svému spolužáku Nikolovi Novákovi (mimochodem jednomu z mnoha uhelných odchovanců, což opět ukazuje, že ANFK je továrnou na talenty) umožnil po seběhu na aut do vápna zakončení z kategorie nechytatelných. Domácí se tímto aktivizovali do většího tempa a stali se lepším týmem. To ovšem neznamená, že my bychom ve své aktivitě polevili. Důrazné a obětavé napadání nám připravilo zajímavé příležitosti. Nejprve Julek po překonání obránce mířil těsně mimo a posléze Byrot z blízkosti přestřelil; nutno ovšem dodat, že Danem mu adresovaná hlavička byla nahrávkou více než obtížnou a navíc notně překvapivou. Logicky tedy udeřilo na druhé straně, a to hned několikrát. Nejprve celou obranou prošel jeden z domácích forwardů jako nůž máslem a Rak se zacloněným výhledem nestihl na přízemní střelu reagovat a další rána přišla po střele z úhlu k bližší tyči. V rychlém sledu pak domácí zvýšili na 4:1 a pesimisté v našich řadách se začali obávat debaklu. I přes nepěkně se vyvíjející stav jsme stále bojovali a doufali v alespoň zmírnění nepříznivého skóre. Svoji slabší chvilku si ovšem vybral Rak a stal se de facto strůjcem páté – a poslední – branky domácích. Ze záhadných důvodů totiž promáchl skákavý míč a napadajícímu útočníkovi tak nic nebránilo ve snadném zakončení. Ihned je ovšem třeba dodat, že i přes tuto minelu odchytal výtečné utkání a zejména jeho výběhy byly pro nás spásonosné. Z naší strany ještě korigoval Johny, když v brejku dobře zavřel nohu a našel skulinu pod Michalovýma nohama (za což tento elitní brankář – taktéž bývalý člen ANFK – sklidil nemalý posměch od svých spoluhráčů).

Překvapení co do výsledku se tedy nekonalo a všechny tři body zůstaly zcela po zásluze na domácí půdě. Ačkoliv to ze skóre nemusí být patrné, podalo ANFK velmi solidní výkon a například Byrot zaslouží absolutorium za odběhané metry a sprinty. Pozitivní poznatek z tohoto klání je ten, že měli-li bychom stejný přístup ve všech zápasech, mohli bychom kdekterý duel vyhrát. Negativní zjištění (dávno známé, ale opět potvrzené) je, že podobné nasazení vykazujeme jen zřídka až výjimečně.

 

Vloženo Pondělí 4. 10. 2010 v 12.21 a je uloženo v kategorii Letní liga 2010, Zápasy. Můžete sledovat pomocí RSS 2.0. Můžete zanechat vzkaz nebo vložit zpětný odkaz na vaše webové stránky .

 

Jeden komentář k “Fireballs – ANFK Černý uhlí – 5 : 2 (0 : 1)”

  1. dobrej komentář
    opíchal jsi jí?se ti nepostavil:oD

    Vložil hodlík - 5. 10. 2010 v 0.37

 

Poslat odpověď

XHTML: Můžete použít tyto tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>