ANFK Černý uhlí – SK Chlistov 3:7 (2:2)

ANFK v sestavě: Táclav; Dan, Johny, Mike, Papy, Turda

S trestuhodným zpožděním, ale přece, mají příznivci ANFK, náhodní brouzdalové internetem i lidé lehce škodolibí možnost přečíst si několik řádků o tom, jak válčilo ANFK v předposledním kole zimní ligy proti favorizovanému SK Chlistov.

Chřipkové řádění přetěžce dolehlo i na uhelné řady, takže k zápasu se dostavilo jen několik málo jedinců. Jedním z nepříjemných faktů byla například situace, že mezi tři tyče si musela stoupnout uhelná gólmanská trojka Táclav.

Zápas jsme nezačali právě šťastně a již po krátké době lovili poprvé míč ze sítě. Tomu předcházely poměrně spektakulární momenty, kdy po našem nedůrazu ve vápně útočník Chlistova trefil tyč, dostal se opět k míči a zakončoval do již zcela odkryté klece. Na brankové čáře se však zjevil Turda a zázračným kopem ve výši hlavy dostal míč do zdánlivého bezpečí. Při tomto husarském kousku si však nešťastně trefil míčem ruku a sudím nařízená penalta byla brankářem Chlistova Píďou promptně proměněna. Krátce na to následoval další gól po Mikově minele v rozehrávce a námazu do tutové příležitosti. Naše hra byla v obranné fázi i nadále plná hloupých chyb a nepřesností, ve hře dopředu jsme si oproti tomu dokázali vypracovat některé velice slibné situace. Jednu z nich přetavil ve snižovací branku hit letošní sezóny, gólová mašina Papy, když přesně naběhl na Turdou házený aut. Další gól přidal po excelentní střele z úhlu Johny a bylo vyrovnáno.

Do druhého poločasu jsme měli předsevzetí zejména zlepšit obranou fázi, ale bohužel zůstalo pouze u slov, v některých případech řevu. Chlistov, ačkoliv technicky a kombinačně zajisté velmi kvalitní, těžil především z našich individuálních chyb a třetí branka do naší sítě padla opět po liknavé rozehrávce. Krátce na to se Papy dopustil faulu na hranici vápna. Chlistovští nařízený přímý kop sehráli elegantně přihrávkou do strany a rychlým zakončením z ostrého úhlu, 4:2. Po páté naše obrana kapitulovala po autovém vhazování, kde se opět projevil náš nedůraz a míč propadl po teči k bližší tyči. Jiskřičku naděje pro ANFK vykřesal ještě Papy, když zužitkoval další aut, tentokrát házený Johnym. Soupeři bryskně kontrovali přízemní střelou z větší vzdálenosti, jež se však stala pro Táclava neřešitelným rébusem, snad díky své překvapivosti. V samém konci se Uhlí dočkalo přece jen světlého okamžiku, když Papy dokonal svůj hattrick. Elegantním a velmi technickým způsobem překonal ovšem nikoliv Píďu, nýbrž Táclava, dosud nezvyklého na podobné záludnosti, kterých se náš útočně laděný obránce čas od času s oblibou dopouští.

Ačkoliv se to nemusí z výše napsaného zdát, zápas byl – minimálně co do držení míče – vcelku vyrovnaný a rozhodla zejména větší herní vyzrálost našich soupeřů. Potěšujícím zjištěním je postupně se zvolna zlepšující útočná fáze, velmi negativní zprávou oproti tomu neslýchané množství chyb v obraně, a to i od jinak spolehlivých beků. Tabulková hádanka letošního ročníku tak najde své rozřešení až v posledním kole, kdy se ANFK utká s celkem ST Smrk.

 

Vloženo Neděle 6. 3. 2011 v 0.49 a je uloženo v kategorii Zápasy, Zimní liga 2010/2011. Můžete sledovat pomocí RSS 2.0. Můžete zanechat vzkaz nebo vložit zpětný odkaz na vaše webové stránky .

 

Žádné komentáře k “ANFK Černý uhlí – SK Chlistov 3:7 (2:2)”

 

Poslat odpověď

XHTML: Můžete použít tyto tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>