Camel – ANFK Černý uhlí 2:1 (0:1)

ANFK v sestavě: Venca; Dan, Mike, Táclav; Qrul, Johny, Petr; Rak, Kája

Ve dvanáctém kole čekal ANFK venkovní zápas proti celku Camel Luby, který patří do skupiny tradičních klubů klatovské OPEN ligy. Tým je to složený převážně z ostřílených borců, důkazem budiž průměrný věk hráčů, který činí téměř 32 let. V minulosti sehrané vzájemné zápasy se většinou nesly v duchu fotbalové nudy a zakopávané, která má s fotbalem velmi málo společného. Bohužel pro tento a zřejmě i pro zbylé zápasy sezóny musíme počítat s neúčasti Rudy, protože se rozhodl opět zapracovat na své zpochybněné pozici týmového fantóma.

Diváci, kteří se kupodivu sešli v poměrně velkém počtu, jistě začali brzy litovat, že se nerozhodli strávit horké nedělní odpoledne například u vody. Fotbalu málo podobná podívaná totiž přinášela velké množství nepřesností na obou stranách. Do první šance se dostal tým ANFK, kdy Johny zahrával roh po zemi na nabíhajícího Káju, ten obětavým skluzem zakončil, bohužel pouze do gólmana. Camel po chvíli také zahrozil, vzniklé přečíslení ovšem gólman Venca výborně přečetl a včasným výběhem situaci zneutralizoval. Z prvního gólu zápasu se radovali hráči a fanoušci ANFK. Dan přihrál Qrulovi na půlku, tomu sice míč poněkud utekl, ale situaci pomohla zachránit dobře provedená klička průrazem, následovala přihrávka na volného Johnyho ve vápně, který se již pošesté v této sezóně nemýlil. Od této chvíle do konce prvního poločasu mělo přeci jenom více ze hry Černý uhlí.

Velice hezký fotbalový moment si připravila dvojice Rak – Kája. Na začátku této akce stál Mike, který musel nouzově odkopnout balón pryč z našeho vápna. Rak si na tento balón zkušeně počkal a famózním způsobem jej sklepl na opodál stojícího Káju. Kája na nic nečekal a jal se Rakovi balón vrátit, ovšem nahrávka se mu příliš nepovedla, přesto balón po nejistém obranném zákroku hráče Camelu doputoval k Rakovi. V tento okamžik zatajili diváci dech, protože mezi Rakem a bránou již neexistovala jakákoliv překážka. Vzápětí ovšem mohli vydechnout, neboť Rak s přehledem minul.

Další šance Uhlí se zrodila po dobrém presinku, kdy gólman domácích odkopl míč přímo Danovi na nohu. Ten na nic nečekal a nahrál nabíhajícímu Qrulovi, který opět unikátním způsobem zatáhl míč a vystřelil. Bohužel střele chyběla především síla, branka tedy opět nepadla. Poté málem udeřilo na druhé straně, ovšem opět z kopačky hráče Uhlí. Kája poměrně nešťastným způsobem bránil nabíhajícího útočníka, na kterého byl směřovaný balón od gólmana. Naštěstí se mu podařilo balón včas odkopnout do autu, ovšem asi třicet čísel od naší brány.

Do druhého poločasu jsme vstupovali s tím, že se pokusíme vstřelit ještě nějakou branku a zápas tak dotáhneme do vítězného konce, což je naším cílem koneckonců pokaždé, ale málokdy se nám to podaří splnit.

Do první velké šance druhého poločasu se dostali hráči Camelu. Na začátku byl přímý kop zhruba z půlky, který domácí hráč zahrál přímo do našeho vápna. Pro Vencu to nebyla jednoduchá situace a balón vyrazil přímo před sebe, kde se po sérii odrazů dostal na nohu domácího útočníka, který vystřelil. Mikovi se sice střelu podařilo zablokovat, ale míč se opět dostal k zmiňovanému útočníkovi. Naštěstí byl pravděpodobně tak překvapen, že než stačil cokoliv provést, Dan odkopl míč do bezpečí. Zvýšit skóre a vkročit tak jednou nohou do vítězné euforie mohli hráči Uhlí po akci tři na jednoho, kterou táhl špílmachr Kája. Jím zvolené řešení nebylo špatné, přihrávka na nabíhajícího Johnyho se jistě nabízela, bohužel celá osvícená myšlenka ztroskotala na značné nepřesnosti zmiňované přihrávky, na kterou by nedosáhli asi ani jamajští sprinteři.

Nejkontroverznější moment celého zápasu nastal po našem dalším faulu, o který se postaral Táclav, přesněji jeho noha ve výšce očí. Faul se odehrál v povážlivé blízkosti našeho vápna, logickým krokem tedy bylo postavit zeď, o což se postaral Petr s Táclavem.

Sporný okamžik se odehrál vzápětí, kdy domácí útočník přiběhl ke zdi a strčil do ní, což mělo za následek její zboření způsobené pravděpodobně nekvalitním vyztužením. Současně došlo k pokynu rozehrát přímý kop a střela k údivu všech skončila za zády gólmana Venci, který se tou dobou pohyboval ve směru padající zdi. Inu, situace možná sporná, ale výsledkem bylo vyrovnání na 1:1.

Další a opět velice diskutabilní moment se odehrál o pár minut později, kdy se měl opět zahrávat přímý kop tentokrát po faulu na našeho hráče. Petr, pravděpodobně stále roztrpčen předchozí situací, se rozhodl ctít poněkud barbarskou zásadu oko za oko, zub za zub a velmi nevybíravým způsobem taktéž strčil do zdi. Můžeme pouze děkovat rozhodčímu, že tuto situaci přehlédl, protože jinak bychom se pravděpodobně museli rozloučit s cenou fair-play na konci sezóny.

Zvrátit skóre opět na naši stranu se pokusil hned dvakrát za sebou Rak. V první šanci však vystrašen neexistujícím obráncem netrefil míč, ve druhé pak jeho pěkné střele po zemi chyběla pouze větší přesnost.

Rozhodující moment zápasu se odehrál opět po faulu a přímém kopu, který měli rozehrávat znovu hráči Uhlí. Dan s Qrulem měli v plánu zahrát nacvičený signál, který v ideálním případě vypadá takto: druhý zmiňovaný oběhne zeď, Dan vyšle přihrávku do strany, Qrul mu ji vrátí, čímž se naskytne dobrá příležitost pro Dana vystřelit nebo ještě nahrát. Bohužel, ne vše probíhá pokaždé podle plánu. Oběhnutí zdi ještě proběhlo v pořádku, ale následná přihrávka od Dana byla velmi nepřesná a Qrul ji zpracovával na dlouhou nohu. Následovala přihrávka na obsazeného Mika. Ten neměl šanci balón zpracovat, a tak se musel začít zabývat vznikajícím protiútokem. Situaci ubránil s přehledem, ovšem přihrávka na obsazeného Dana znamenala vznik dalšího protiútoku, který k našemu zděšení skončil gólem. Do konce zápasu už se skóre nezměnilo, a tak zápas skončil vítězstvím Camelu 2:1.

Z tohoto zápasu je třeba vzít si mnoho ponaučení a témat k zamyšlení. Během zápasu i po zápase proklínaný rozhodčí měl na výsledek utkání minimální podíl. Je s podivem, jak v průměru o deset let starší soupeři jsou schopni s námi bez problémů běhat a místy nás i přehrávat. Do příštího zápasu musíme zlepšit především bránění i rozehrávání standardních situací, neboť to patřilo ke klíčovým momentům tohoto zápasu.

 

Vloženo Sobota 10. 9. 2011 v 18.20 a je uloženo v kategorii Letní liga 2011. Můžete sledovat pomocí RSS 2.0. Můžete zanechat vzkaz nebo vložit zpětný odkaz na vaše webové stránky .

 

Jeden komentář k “Camel – ANFK Černý uhlí 2:1 (0:1)”

  1. pravda, pod tohle se podepisu 🙂 zkusim zlepsit trefovani mice a nasledne brany 😀

    Vložil Rak - 11. 9. 2011 v 11.49

 

Poslat odpověď

XHTML: Můžete použít tyto tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>