Rychlá Rota – ANFK Černý uhlí 0:1 (0:0)

ANFK v sestavě: Luban; Dan, Mike, Papy, Qrul; Johny, Petr, Zdeněk

V první ligovém kole měli někteří z nás možnost se na vlastní oči přesvědčit, že Rota posílila své řady a bude jednoznačně větším oříškem než v předchozí sezóně, kdy se jí naprosto nedařilo. Z rozličných důvodů (údajné studium, náhlá nemoc, žraní hamburgerů v Berouně atd.) byla uhelná soupiska poněkud tenčí, než bývá poslední dobou zvykem, ale dva lidé na střídání se nakonec i na velkém hřišti ukázali jako dostačující počet.

První poločas začal opatrně a hrálo se především ve středu hřiště. Oba týmy se snažily hrát kombinačně, ale obrany fungovaly na výbornou a nedovolovaly útočníkům výrazněji se prosadit. První zajímavější příležitost pro ANFK zařídil sudí Turda, který mylně posoudil naprosto čistý zákrok jednoho z obránců Roty jako faul a mohli jsme tak kopat standardku z dobré vzdálenosti. Kombinaci Johny-Dan ale na poslední chvíli překazil jeden ze soupeřů, takže k ohrožení branky nakonec nedošlo. Na druhé straně mohl otevřít skóre hlavičkující útočník, kterého jsme nechali na zadní tyči zcela osamoceného; ve vynikající pozici však naštěstí pro nás nemířil přesně. Jinak ale domácí nebyli příliš nebezpeční a tak se Lubana rozhodl zaměstnat alespoň Papy. Svoji malou domů koncipoval velice ležérním způsobem, takže Luboš musel vše řešit nouzovým skluzem pod nohy napadající útočníka a po střetu to chvíli vypadalo, že ani nebude schopen pokračovat ve hře. Katastrofický scénář se naštěstí nenaplnil, ale hned vzápětí Papyho libůstku zopakoval Qrul a zdálo se, že náš brankář začne konat na vlastních spoluhráčích násilí. Ani útočné snahy ANFK nenabídly žádnou závažnější situaci, takže poločasový stav změnu skóre nepřinesl.

Po změně stran se hra oboustranně poněkud otevřela a začaly se objevovat první větší šance. Za ANFK se dařilo hlavně Zdeňkovi, který motal svým pohybem hlavy domácích obránců. Po jednom ze závarů se míč dokonce kutálel těsně vedle tyče, ale bohužel nebyl poblíž nikdo ve žlutém dresu, aby jej náležitě usměrnil. Johny pro změnu přispěl několika střelami a Petr dělal rozruch ve vápně, odkud si odnesl i několik nevybíravých zákroků. Turda se po ne zcela přesvědčivém výkonu z počátku zápasu rozpískal jak se patří a domácí tak měli možnost kopat několik standardek. Jejich přesnost však byla nevalná, takže velké nebezpečí z nich uhelné obraně nevznikalo. Rozhodující moment zápasu přišel cca deset minut před koncem, když Petr nic neunáhlil, nahrál od rohového praporku zpět Danovi a ten našel příčnou přihrávkou ideálně nabíhajícího Mika. Michal v rámci zvýšení napětí udělal ještě několik kroků s míčem do ostřejšího úhlu, ale nakonec se přece jen odhodlal zavěsit. Obrana domácích nedokázala na celou akci adekvátně zareagovat a míč tudíž skončil v síti. Na posledních několik minut se hra přesunula na polovinu ANFK, ale Rotě chyběla patřičná rozvaha v zakončení, takže Luban řešil spíše jen střely z dálky, nepřesné centry, či likvidoval příliš dlouhé pasy za obranu.

ANFK si po úvodní remíze proti Rozvoji tedy odnáší plný bodový zisk, což je jednoznačně potěšitelné zjištění. Méně pozitivní zprávou je, že po jednom z vcelku nevině vyhlížejících střetů ve středu hřiště si Johny udělal něco s ramenem a po návštěvě odborníků avizuje dlouhodobější absenci. Pochvalu zasluhuje rozhodně pan sudí se svým asistentem, kteří dobře zvládli náročné utkání a nepřipustili rozdmýchání větších emocí.

Zájemci o vizuální prožitek se mohou pokochat fotkami zde.

 

Vloženo Úterý 7. 5. 2013 v 16.22 a je uloženo v kategorii Letní liga 2013, Úvod. Můžete sledovat pomocí RSS 2.0. Můžete zanechat vzkaz nebo vložit zpětný odkaz na vaše webové stránky .

 

Žádné komentáře k “Rychlá Rota – ANFK Černý uhlí 0:1 (0:0)”

 

Poslat odpověď

XHTML: Můžete použít tyto tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>