Ukliďme Česko běh druhý

Úklidová četa ve složení: Bulda, Dan, Jája, Kristýna, Luciáš, Mike + Kuba, Nelča, Toník

Na neděli 16. září připadl druhý uhelný pokus o zvelebení okolí Klatov a odstranění alespoň části čurbesu, který za sebou zanechávají všeliká pochybná individua. V brzkém prosluněném odpoledni se poblíž venkovní tělocvičny nedaleko BMX dráhy sešla šestice dospělých a jedno mimino a brigáda mohla vypuknout!

Trasu jsme zvolili stejnou jako na jaře, neboť ani navzdory nemalému úsilí zde ani omylem nebylo hotovo. Naše práce ale přece jen byla vidět, takže první část vedoucí kolem Zaječího vrchu k silnici směřující do Plánice, kde jsme v dubnu strávili drahně času, byla tentokrát spíše rozehřívacím kolem. I přesto jsme ale likvidovali hromadu plechovek, PETky a dokonce i několik kusů dámského spodního prádla rozvěšeného porůznu ve větvoví. Na konto těchto úlovků spontánně vznikaly historky vysvětlující jejich původ, ale s ohledem na to, že se vesměs pohybovaly na hranici pornografie, blíže je zde rozebírat nebudeme.

Po překročení silnice jsme se ubírali kolem zahrádek a hartusili na jejich majitele, kteří si sice vypíglují trávník, ale pak pohodí sajrajt kus za plotem. Kolemjdoucí nás občas podezřívavě pozorovali, ale nikdo proti našemu snažení nezakročil, takže jsme postupně naplnili tři poctivé pytle odpadu. Finiš proběhl opět v Lomečku, kde jsme na ohýnku opekli nějaký ten buřtík, popili lahodného moku a příjemně se tak odměnili za vynaložené úsilí.

Speciální poděkování a pochvalu zaslouží čerstvé respektive nastávající maminky Jája s Kristýnou, které se též pilně činily a přikládaly ruku k dílu, kde se jen dalo, jsouce tak od samého počátku znamenitým příkladem svým potomkům!

Na jaře se rozhodně bude Česko uklízet znovu a Uhlí rozhodně znovu nebude chybět. Tentokrát se patrně podíváme na Hůrku…

Napiště komentář

Email nebude zobrazen.

*